COVID-19 in Ngaramtoni

De crisis in Tanzania is groot… De uitbraak van COVID-19 heeft ook hier een serieuze impact op het dagelijks leven. Scholen zijn nog steeds gesloten, waardoor vele kinderen maaltijden en een veilige plek moeten missen. Een aantal kinderen die werden opgevangen in de boarding school moeten verplicht weer terug naar hun familie en belanden dus terug in de armoede. Bovendien stijgen de prijzen van levensmiddelen, en in het bijzonder van voedingsmiddelen, fors. Dit in combinatie met een gebrek aan inkomsten, zorgt voor een serieuze uitdaging. Schoolgelden worden immers door de ouders vaak maandelijks betaald, wat dus niet meer het geval is zolang de school gesloten moet blijven. Vrijwilligers mogen niet meer afreizen naar Tanzania en dus vallen de vergoedingen hiervoor ook weg. Lokale markten moeten sluiten en voedsel moet aangekocht worden op andere plaatsen, vaak verder weg. Dit alles geeft aan hoe afhankelijk het project momenteel is van liefdadigheid en de donaties van onze sponsors.

Het positieve nieuw is dat we in deze tijden merken dat de solidariteit groot is en dat het aantal vrije donaties toeneemt. In totaal werd hiermee al 658 euro opgehaald. Ook hebben 4 kinderen sponsor ouders (of gezinnen) gevonden die hen financieel steunen voor de periode van een jaar. Dit alles samen met de opbrengst van een fundraise die Lynn Van Mulders in maart nog gehouden had, komt op een totaal bedrag van maar liefst 3320 euro die werd overgemaakt aan onze partner NGO in Tanzania. Een gedeelte van het geld van de vrije donaties werd intussen al gebruikt voor de aankoop van onder andere 1000 kg maïs, 200 kg rijst, 50 kg suiker, een ruime voorraad zout en olie en andere benodigdheden.

6bfcfa00-dc75-468e-9545-a1fb7d0ff876

Aan iedereen die dit heeft helpen mogelijk maken: hartelijk dank! Jullie zijn letterlijk levensbelangrijk.

We hebben nog een lange weg te gaan om deze crisis het hoofd te bieden en financiële steun zal nog een tijdje broodnodig zijn.

Maar samen staan we sterk!